CO2 Bewust niveau 3

Iedereen laat zijn voetsporen achter op de aarde. Bedrijven doen dat uiteraard in meerdere mate dan individuen. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse (bedrijfs)leven, ook bij de Martinus Groep: het duurzaam-bewustzijn (CO2 reductie) stuurt ons in onze dagelijkse werkzaamheden. Aantoonbaar duurzaam handelen vraagt ook om een meetbaar instrument.

CO2 prestatieladder

 

Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) bezit hiertoe het instrument CO2-prestatieladder en vormt de basis waarop het gehele bedrijfsleven in staat is aantoonbaar maatregelen te nemen.

De CO2-prestatieladder in het kort

De Prestatieladder is een managementsysteem dat bestaat uit 5 verschillende niveaus. Tot en met het derde niveau laat een organisatie zien hoe zij aan de slaag gaat met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Bij niveau 4 en 5 van de ladder wordt er ook gekeken naar de  uitstoot in de keten en sector. Een gecertificeerde organisatie voldoet op een bepaald niveau (en alle onderliggende niveaus) aan de eisen van de Prestatieladder. Deze eisen komen voort uit de volgende vier invalshoeken:

A- Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de footprint van de organisatie.

B- Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor reductie van uitstoot.

C- Transparantie: Structurele communicatie over het CO2 -beleid van de organisatie.

D- Participatie: De deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van reductie van uitstoot.

 

Elk organisatie met certificatie van de CO2 -Prestatieladder wordt jaarlijks geaudit door een onafhankelijke en geaccrediteerde Certificerende Instelling. Een gecertificeerde organisatie heeft hierdoor gegarandeerd een werkend managementsysteem voor de organisatie en de projecten, dat jaarlijks wordt getoetst op ambities, reductie en continue verbetering.

Bewust CO2 reduceren

Het reduceren van uitstoot leeft nu meer dan ooit, en de Martinus Groep wil bewust haar energiegebruik reduceren. Hieronder treft u de relevante documentatie aan m.b.t. onze CO2 reductiebeleidsvoering:

"Sinds 1974 een ruime ervaring in ambachtelijk werk en complexe infrastructurele werken"

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.
Chr. Huygensweg 31
3225 LD  Hellevoetsluis
KvK: 
24234014
BTW: NL006224908B01

T: 0181 331050
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
www.lindeloof-services.nl


Certificaat Normec BRL 7000

Powered by