Poortvernieuwing 2 Zierikzee

 • November

  Inmiddels is het project al even met succes afgerond. De samenwerking met Gebiedsmanagers en de gemeente Schouwen-Duivenland is zo goed bevallen dat hier een artikel over is geschreven als voorbeeld van een optimale ketensamenwerking. Klik op deze link om het gehele artikel te lezen.

 • Maart

  In Poortvernieuwing is de eerste straat, de Vlakestraat, bijna klaar! Er wordt nog een klein deel van de verharding aangebracht voordat de gehele straat wordt opengesteld voor verkeer.

  In de nieuwe situatie is de vlakestraat éénrichtingsverkeer en kan er aan beide zijden van de weg worden geparkeerd in de vakken.

  Permeoblokken
  In dit project is er op innovatieve wijze gekeken naar de afvoer van hemelwater. In delen van de straat zijn de Permeoblokken toegepast. Het hemelwater dat op de openbare verharding valt zal afstromen richting de Permeoblokken. Door middel van deze blokken wordt het hemelwater geïnfiltreerd in de bodem en zorgt dit in combinatie met een drainagesysteem voor een vertraagde afvoer. Indien de intensiteit van de regenbui te hoog is, zullen de gekoppelde Permeoblokken fungeren als transportleiding en het water afvoeren naar het nieuwe hemelwaterriool.

 • Eind januari

  Er wordt hard gewerkt aan de verduurzaming en verbetering van de wijk Poortambacht! Op dit moment is zijn de werkzaamheden aan het nieuwe hemelwaterriool in de Vlakestraat bijna afgerond. Als opvolging op de rioolwerkzaamheden worden vanaf volgende week worden de Permeoblokken toegepast en op het riool aangesloten.

 • December

  Begin deze week zijn we begonnen met de rioleringswerkzaamheden ten behoeve van het afkoppelen van de straten Vlakestraat, Wielingenstraat en Volkerakstraat. De uitstroomleiding van het hemelwaterriool, die de langs de wijk gelegen Grevelingenstraat kruist, wordt aangelegd.

  Vanaf 8 januari woordt er gestart in de wijk, waar de water- en gasleidingen momenteel worden vervangen.
  Zie ook artikel in de krant!

 • November

  De eerste fase van de werkzaamheden aan de kabels en leidingen, uitgevoerd door De Voogd Grijpskerke in opdracht van DELTA Netwerkgroep, zijn afgerond. Er is door hen al gestart aan de tweede fase. Dit betreft het deel van de Vlakestraat, nummer 36, tot de Haringvlietstraat.

  Vanaf 7 december 2017 starten wij, Aannemersbedrijf Lindeloof, in de Grevelingenstraat met de aanleg van het eerste deel van het nieuwe hemelwaterriool. In de week van maandag 11 december 2017 zal de Grevelingenstraat tussen de kruising van de Lidl en de Haringvlietstraat zijn afgesloten voor verkeer.

 • September

  Op 28 september 2017 is het definitief uitvoeringsontwerp tijdens de tweede inloopavond gepresenteerd aan de bewoners. Net als de eerste inloopavond werd de aula opgedeeld in drie hoeken; één voor elke straat. Naast de gemeente Schouwen-Duiveland, Aannemersbedrijf Lindeloof en DELTA Netwerkgroep waren ook vertegenwoordigers van Zeeuwland, SMWO, VAC-Schouwen-Duiveland, Platform voor mensen met een beperking en Hart van Poortambacht aanwezig. Een aantal bewoners heeft nog een extra reactieformulier ingevuld voor eventuele optimalisaties. Een voorbeeld hiervan is het fietspad dat in Poortvernieuwing 1 is aangebracht. Deze wordt door middel van rode tegels doorgetrokken tot in de Vlakestraat.
  Bewonersbrief

 • Algemeen

  Het gebied van Poortvernieuwing Zierikzee fase 2 omvat het volgende gebied:

  • Vlakestraat
  • Wielingenstraat
  • Volkerakstraat
  • Kruising van de Grevelingenstraat voor de aansluiting van het hemelwaterriool op de watergang

  Lindeloof zal voor dit project het ontwerp maken en de uitvoering hiervan realiseren. Er is gekozen om de bewoners mee te laten denken in het ontwerp d.m.v. een inloopavond waar zij op de eerste opzet van het ontwerp konden reageren. De bewoners zijn de uiteindelijke gebruiker van het gebied en dus de gebiedsexpert.

  Afkoppelen Riolering
  Het bestaande gemengde riool wordt omgebouwd tot een gescheiden rioolstelsel. Aan het huidige riool worden deelreparaties uitgevoerd, zodat deze weer voor een langere tijd kan dienen voor het vuilwater afvoer. Voor het hemelwater zal een nieuw rioolstelsel worden aangebracht in combinatie met Permeoblokken. De permeoblokken en de kolken in de straat zullen worden gekoppeld aan het hemelwaterriool. Dit stelsel vervoerd het water naar de watergang langs de Grevelingenstraat.

  Herinrichting
  Er wordt een ontwerp gemaakt van de toekomstige inrichting van de straten. Daarbij wordt gekeken naar o.a. de parkeergelegenheid, de veiligheid en sociale inrichting. Voor het materiaalgebruik houden we als uitgangspunt de straten Zijpestraat en Eendrachtstraat zoals in fase 1 aangelegd aan. Door de beperkte breedte is er in het ontwerp uit gegaan van éénrichtingsverkeer, wat ook de veiligheid vergroot.

 • Juni 2017

  Op 12 juni 2017 bezocht u wellicht de inloopavond Poortvernieuwing 2 om met ons kennis te maken en u de mogelijkheid had kennis te nemen van het ontwerp en de bijbehorende werkzaamheden. Hieronder een kort verslag van deze avond.

  Met een kopje koffie of thee en een plakje cake, konden de bewoners en belanghebbenden een kijkje nemen bij de schetsontwerpen in de aula van de Pontes Pieter Zeeman. De aula was ingedeeld in drie hoeken, één voor elke straat. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan DELTA Netwerkgroep over de werkzaamheden aan de kabels en leidingen. Ook Zeeuwland en SMWO waren vertegenwoordigd. Met een opkomst van circa 100 inwoners, was deze avond een succes! Aannemersbedrijf Lindeloof heeft via de reactieformulieren veel opmerkingen en voorstellen ontvangen. Deze gingen met name over de parkeergelegenheden binnen delen van de wijk. Alle reacties zijn met de gemeente Schouwen-Duiveland besproken en aan de hand daarvan is het ontwerp geoptimaliseerd. Het aangepaste ontwerp is te bekijken bij de informatiekast in de Volkerakstraat.

  Contact
  Voor meer informatie en toelichting over de werkzaamheden aan het riool- en straatwerk kunt u contact opnemen met onze omgevingsmanager Jurgen van Egmond. Uiteraard mag u ook al onze collega’s buiten op straat aanspreken!

  Contactgegevens - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Algemene telefoonnummer: 0181-331050
  Mobiele telefoonnummer: 06-21630080

  Ontwerptekening

"Sinds 1974 een ruime ervaring in ambachtelijk werk en complexe infrastructurele werken"

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.
Chr. Huygensweg 31
3225 LD  Hellevoetsluis
KvK: 
24234014
BTW: NL006224908B01

T: 0181 331050
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
www.lindeloof-services.nl


Certificaat Normec BRL 7000

Powered by