Stationsplein Bergen op Zoom

In opdracht van Gemeente Bergen op Zoom is Lindeloof bezig met de uitvoering van de herinrichting van het Stationsplein te Bergen op Zoom. Hierbij worden de bestaande verhardingen vervangen voor natuursteentegels (plein) en gekleurd asfalt (kruispunt). Tevens worden er diverse inrichtingselementen aangebracht en de lichtmasten vernieuwd. Eyecatcher van het project is de Bergse Krab op het kruispunt welke verwijst naar de carnavalsnaam van Bergen op Zoom: Krabbegat. De bedoeling is dat het project half november wordt afgerond.

 • Week 44 en 45

  Deze weken is er hard gewerkt op het Stationsplein nadat de werkzaamheden op het kruispunt en in de Stationsstraat zijn afgerond. De natuursteenbestrating is aangebracht inclusief het podium en de nieuwe lichtmasten. Eind week 45 zal er worden gestart met het aanbrengen van de groenvoorzieningen. In de volgende update willen we graag het eindresultaat laten zien!

 • Week 43

  De fietsstroken zijn geasfalteerd en wat ziet het er netjes uit!

 • Week 42 en 43

  fase 3

  Verkeersmaatregelen
  Deze fase betreft het vervangen van de fietsstroken in de Stationsstraat. Deze zijn in de huidige situatie voorzien van natuursteenkeien. In de praktijk een fraai beeld, maar met name bij regenachtig weer erg glad voor fietsers. Om onveilige situaties door gladheid in de toekomst te voorkomen zullen de fietsstroken worden voorzien van rood asfalt. Tijdens de werkzaamheden zijn de fietsstroken en naastliggende parkeervakken tijdelijk buiten gebruik. Het trottoir blijft toegankelijk voor voetgangers.

 • Week 42

  fase 2

  Verkeersmaatregelen
  Nadat het kruispunt is afgerond kan worden begonnen met het Stationsplein zelf. Het plein zal worden voorzien van natuursteentegels en er zal er een podium met groenvoorzieningen worden aangebracht welke tevens kan fungeren als zitbank. Voorafgaand aan de nieuwe inrichting zullen er diverse voorbereidende werkzaamheden worden verricht zoals het verwijderen van het stukje oude spoor wat nu aan de voorzijde ligt.

 • Week 40 en 41

  fase 1

  Verkeersmaatregelen
  Tijdens deze fase zal het bestaande kruispunt worden aangepakt en worden voorzien van nieuw, bruin asfalt. Om het verkeer doorgang te laten vinden zal een bypass worden aangelegd over het bestaande plein. Grootste uitdaging binnen deze fase is de planning. Om de overlast voor het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden zal de uitvoering binnen 2 weken moeten plaatsvinden. De, speciaal voor dit project geproduceerde, natuursteenbanden en lijngoten moeten eerst worden aangebracht voordat er geasfalteerd kan worden. Aansluitend wordt de markering aangebracht, inclusief de kenmerkende Bergse Krab. Tijdens deze fase wordt er ook begonnen aan het trottoir aan de zijde Stationsstraat inclusief plaatsing van de nieuwe lichtmasten aan deze zijde.

"Sinds 1974 een ruime ervaring in ambachtelijk werk en complexe infrastructurele werken"

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.
Chr. Huygensweg 31
3225 LD  Hellevoetsluis
KvK: 
24234014
BTW: NL006224908B01

T: 0181 331050
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
www.lindeloof-services.nl


Certificaat Normec BRL 7000

Powered by