Herinrichting Parkeerterrein Scheldestraat te Zierikzee

Het parkeerterrein aan de Scheldestraat in Zierikzee zal opnieuw worden ingericht met als doel het verbeteren en vergroten van het verouderde parkeerterrein.
U vindt de wekelijks updates en onderaan deze pagina de algemene informatie over dit project.

 • Week 43

  Zeelandschap

  Het schilderwerk van het Skatepark, naast het parkeerterrein Scheldestraat, in Zierikzee is klaar! De band met de zee die Zierikzee van oudsher heeft en de relatie met de gebruikers (jongeren,toeristen en passanten) van het gebied is door de kunstenaar als inspiratie gebruikt. (Foto door Micha de Bie)

 • Week 23

  Opening!

  De opening van het parkeerterrein aan de Scheldestraat was donderdag 8 juni jl. een groot succes. Er werden lovende woorden gesproken over de goede samenwerking tussen de gemeente en Lindeloof, met de gebruikers en de belanghebbenden. Dit heeft ertoe geleid dat Zierikzee een mooi stukje rijker is waar iedereen trots op is!
  Het is een gebied waar veel groepen gebruik van maken om te parkeren of te sporten: voetballen, basketballen, jeu de boules, maar ook als ontmoetingsplaats voor jongeren.

 • Week 18

  In Zierikzee wordt de laatste hand gelegd aan het gebied rond het parkeerterrein aan de Scheldestraat en vervolgens meteen in gebruik genomen.

 • Week 10-2017

  De onderbanen zijn geëgaliseerd en verdicht en de laatste hand wordt gelegd aan het straatwerk. Het asfalt wordt deze week gedraaid. Het wordt mooi!

 • Week 8-2017

  De nieuwe toiletunit is geleverd en op een nieuwe locatie geplaatst. Deze toiletunit beschikt over een mannen-, vrouwen- en een mindervalidentoilet. In de loop van de week zal ook het water en elektra worden aangesloten. De meeste delen van het nieuwe trottoir zijn aangebracht en er is begonnen aan het aanbrengen van de betonstraatstenen in de parkeervakken. Op het pasmaken van de elementenverhardingen na wordt alles machinaal aangebracht.

 • Week 6-2017

  Als opvolging op de reeds gestelde betonbanden zijn de eerste stukken trottoir aangebracht. Hieronder valt ook de nieuwe hellingbaan voor mindervaliden. Bij het ontwerp van deze hellingbaan is rekening gehouden met de hellingen, rustvlakken en ruimte om elkaar te passeren.

 • Week 4-2017

  Op de plekken waar de toekomstige rijbanen worden aangelegd is een fundering van repac aangebracht. Over het gehele werk brengen wij vooraf mantelbuizen aan. Hierdoor zal het mogelijk zijn om op een later moment de elektrakabels aan te brengen zonder dat het nieuwe aangelegde straatwerk en asfalt daarvoor moet worden opgebroken. Er is een start gemaakt met het aanbrengen van de betonbanden voor de parkeerplaats.

 • Week 3-2017

  Aanbrengen riolering

  Er is gestart met de rioolwerkzaamheden. In totaal wordt er circa 550m gescheiden riool aangebracht. Merendeel van deze rioleringen bestaat uit een regenwaterriool. De afvoer van het regenwater komt uit in de verbrede watergang ten noorden van het parkeerterrein. Voor de nieuwe toiletunit wordt het vuilwaterriool aangebracht. Deze sluiten we aan op het huidige rioolstelsel in de Scheldestraat.

 • Week 2- 2017

  Afsluiten P-terrein

  Vanaf dit moment kan er niet meer worden geparkeerd en zal er gebruik moeten worden gemaakt van andere parkeergelegenheden zoals Parkeerterrein Hatfieldpark e.a..
  Ook zal vanaf dit moment de markt verplaatsen naar het Hatfieldpark.
  De gehele verharding van de parkeerplaats is opgebroken. Een deel van de oude stenen worden gebruikt een ander project binnen de gemeente Schouwen-Duiveland, het resterende deel is afgevoerd.

  Het skatepark is gedemonteerd en buiten het werkvak opgeslagen om deze in de nieuwe situatie weer te monteren. In overleg met de skaters uit de buurt, een jeugdwerker van SMWO en Uncle[s] (de lokale boardshop) is er gekeken naar de nieuwe inrichting van het skatepark om zo te voldoen aan de eisen van de sketers. Belangrijke aandachtspunten waren afstemmingen van ramps t.o.v. elkaar en het verhardingsoppervlakte.

 • Week 48-2016

  Start uitvoering

  Deze week is begonnen met het verwijderen van de onder beplanting en een deel van de bomen rond het parkeerterrein. Samen met de groenbeheerder van de gemeente zijn de te verwijderen bomen gemarkeerd. Hierbij is goed gekeken naar de gezondheid van de bomen. In de toekomstige situatie zal er ter plaatse van de verwijderen beplanting gazon worden aangelegd of vaste planten aangelegd . Hierdoor ontstaat er een open, overzichtelijke structuur wat onder andere bij zal dragen aan de sociale veiligheid.

  Algemene informatie:

  Het parkeerterrein aan de Scheldestraat in Zierikzee zal opnieuw worden ingericht met als doel het verbeteren en vergroten van het verouderde parkeerterrein. Tevens wordt het een uitnodigende ontvangstlocatie voor bezoekers van het historische centrum Zierikzee. Door de gemeente is een voorlopig ontwerp opgesteld dat als basis dient voor de nieuwe inrichting.

  Toekomstige inrichting:

  • Het gehele parkeerterrein wordt overzichtelijker en sociaal veiliger door de begroeiing en een deel van de bomen en begroeiing wordt gerooid.
  • Uitbreiding en verbeterde verdeling in de parkeervakken.
  • Nieuwe materialen; asfalt en rood/zwarte betonstraatstenen.
  • Parkeerplaats voor autobussen wordt opgeheven.
  • Er komt een nieuw toiletgebouw op een nieuwe locatie.
  • De trap wordt verplaats en er komt een hellingbaan voor mindervaliden.
  • Hagen en bomen tussen de parkeervakken.
  • Betere aanduiding voor de markt-standplaatshouders.
  • Skatebaan wordt veranderd.
  • Er wordt een voetbalkooi geplaatst.

  Tijdens de aanlag van de nieuwe riolering, verhardingen en inrichting zal het parkeerterrein worden afgesloten en zal er gebruik moeten worden gemaakt van het parkeerterrein aan het Hatfieldpark en eventueel andere locaties.

  Afstemming

   

  In het voortraject is het ontwerp afgestemd met de beheerders van omliggende terreinen, de markt en er is overleg geweest met gebruikers.

  Met de markt standplaatshouders is gecommuniceerd dat het parkeerterrein ´Hatfieldpark´ aan de Haringvlietstraat als tijdelijke locatie wordt aangewezen gedurende de uitvoering vanaf 9 januari 2017 tot naar verwachting begin april.

  Het skatepark zal worden verplaatst binnen het projectgebied en waar mogelijk worden er verbeteringen aangebracht.
  Er wordt overlegd met de gebruikers, jeugdwerkers en de skatewinkel Uncle[s] in Zierikzee. De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats in de periode dat door water, bladeren en vorst, het skatepark regulier vrijwel niet wordt gebruikt.

  Voor al de bezoekers, toeristen en voorbijgangers is er een informatiebord geplaatst met daarop informatie over dit project.

  Planning

  In de Weken 40 t/m 47-2016 is engineering- & voorbereiding van het project grotendeels afgerond.

  Rooiwerkzaamheden Week 48 - 2016
  Afsluiten parkeerplaats Week 02-2017
  Opbreken bestaande situatie Week 02-2017
  Rioolwerkzaamheden Week 02-2017
  Aanbrengen verhardingen Week 05-2017
  Aanbrengen beplanting Week 09-2017
  Afronden werkzaamheden Week 15-2017

  Tijdens onze werkzaamheden proberen wij ons altijd aan onze planning te houden, echter kan het zijn door de weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden dat de genoemde data niet overeenkomen.

   

  Meer informatie:

  Voor vragen kunt u contact opnemen met Lindeloof telefoonnummer 0181-331050 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

"Sinds 1974 een ruime ervaring in ambachtelijk werk en complexe infrastructurele werken"

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.
Chr. Huygensweg 31
3225 LD  Hellevoetsluis
KvK: 
24234014
BTW: NL006224908B01

T: 0181 331050
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
www.lindeloof-services.nl


Certificaat Normec BRL 7000

Powered by