Bewonersparticipatie

Voor ons is het belangrijk dat wij niet alleen, maar samen met bewoners en de Gemeente nieuwe ideeën creëren en samen tot nieuwe uitkomsten komen: voor een betere woon- en leefomgeving.

De Vogelbuurt Hellevoetsluis

Lindeloof is hier al sinds 2005 actief mee bezig geweest in de Vogelbuurt in Hellevoetsluis. Dit project heeft haar vruchten afgeworpen. Wanneer u een ritje door de wijk maakt zult u de resultaten ongetwijfeld opmerken.

Enthousiast

De Vogelbuurt is een fijne buurt met vriendelijke bewoners. Niet alleen wij, maar ook de bewoners hebben deze wijk gecreëerd. Tijdens bewonersbijeenkomsten en vergaderingen hebben er brainstormsessies plaatsgevonden en zijn de wensen van de bewoners in acht genomen, het is ten slotte hun leefomgeving. De bewoners zelf zijn erg enthousiast over de herinrichting van de wijk en over de manier waarop Lindeloof tijdens het proces heeft geacteerd.

Bewonersparticipatie van Aannemersbedrijf Lindeloof B.V. Groep bewoners van de Vogelbuurt Hellevoetsluis in overleg

Voordelen

Bewonersparticipatie brengt veel voordelen met zich mee. Het bespaart enorm in de kosten. Het ontzorgt de opdrachtgever, en zorgt voor een opbouw van ‘Sociaal Kapitaal'. Dit houdt in dat de hulpmiddelen die in een gemeenschap aanwezig zijn om de gezins- en sociale organisatie vorm te geven en optimaal te gebruiken. Een hechtere band tussen de Gemeente, bewoners, woonbouwvereniging, nutsbedrijven en andere maatschappelijke organisaties. Dit levert een betere samenwerking op en beter en meer begrip voor elkaar.

Inspraak

Er is oog voor mens en maatschappij. De betrokkenen hebben inspraak en kunnen hun mening uiten, de kwaliteit van het werk gaat hierdoor automatisch vooruit.

De Lindeloof methode

Het bewonersparticpatie-experiment De vogelbuurt is de grondlegger van de participaties in Nederland. Hiervoor heeft Lindeloof in samenwerking met de universiteit van Tilburg, PSIB, TNO en landelijke Regieraad een methode ontwikkeld. Deze methodiek wordt inmiddels landelijk toegepast.

Handboek Bewoners maken de wijk voor de Vogelbuurt Hellevoetsluis

"Sinds 1974 een ruime ervaring in ambachtelijk werk en complexe infrastructurele werken"

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.
Chr. Huygensweg 31
3225 LD  Hellevoetsluis
KvK: 
24234014
BTW: NL006224908B01

T: 0181 331050
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
www.lindeloof-services.nl


Certificaat Normec BRL 7000

Powered by