BIM december 2017

Terugblik op workshop BIM voor Regio en MKB, 4 december 2017. Het was een goed programma, goede opbouw en een goede sfeer tijdens de middag.
Het programma was wel erg vol. De verwachtingen zijn waargemaakt, er is voldaan aan het doel bewustwording.

Het gaat er nu om dat het platform verder vorm krijgt en wordt ingevuld samen met de deelnemers. De belangstelling om hieraan deel te nemen was groot. Voor degenen die de presentaties nog willen terugkijken, wordt een link meegestuurd om ze te kunnen ophalen.

Een korte impressie uit de gesprekken

Een belangrijke conclusie was dat BIM noodzakelijk is voor het realiseren van een bedrijfstak met hoogwaardige kwaliteit. Een veelgehoorde opmerking was ook: ‘gewoon dóen!’. Opdrachtgevers en opdrachtnemers moeten elkaar opzoeken en samenwerken en leren in concrete projecten. Het kan niet in één keer perfect, begin klein. Het is nodig om te sparren met elkaar. Het is een veranderproces, waarin ook gedacht wordt aan de menselijke factor. Het gaat om het hoofd, het hart en om de handen. Het is een gezamenlijk leertraject en waarin kan worden gedacht aan uitwisseling van personeel.

 

Hoe nu verder?

We zien het platform als een groep gelijkgestemde personen, die kennis rond BIM willen uitwisselen en uitdragen naar anderen, maar dit moet wel georganiseerd worden.
Het gaat daarbij om concrete ervaringen in projecten, dat moet de drager zijn.
Daarnaast kan er behoefte uit voortkomen voor begeleiding en opleidingen. Door onze kennis van het netwerk kunnen we voorzien in doorverwijzing naar geschikte begeleiding en opleidingen.

De gedachte is om in een jaar drie á vier bijeenkomsten te organiseren. De volgende thema’s kunnen daarbij aan de orde komen voortvloeiend uit de workshop van 4 december 2017:
• Eisenspecificatie en contracten
• Businesscases
• 3D-modelleren
• Verificatie & Validatie en revisie

Vraaginnovatie is een overstijgend thema dat aan de orde kan komen in de diverse bijeenkomsten. Daarbij wordt steeds gewerkt aan de hand van concrete voorbeelden en projecten. De eerste bijeenkomst zal zijn op donderdag 22 maart in de middag.
De aankondiging wordt verstuurd naar alle deelnemers van de eerste workshop.

Doel van het platform


Wij richten ons op het verbeteren van de bouw en het beheer van de (openbare) gebouwde omgeving in de regio. De doelstellingen die onder de ambitie gehangen kunnen worden, zijn:
- Het creëren van een omgeving waar opdrachtgevers en opdrachtnemers kennis en voorbeelden met elkaar kunnen uitwisselen op het gebied van informatiemanagement en digitalisering in de gebouwde omgeving;
- Het nader tot elkaar brengen van de (belevings)werelden van opdrachtgevers en opdrachtnemers door de inzet van o.a. BIM;
- Uitvoeren van pilot projecten waarbij nieuwe technieken omtrent informatiemanagement en digitalisering een belangrijke rol spelen.

Activiteiten

Om goed te kunnen functioneren als platform zullen verschillende activiteiten ondernomen worden:

  • Het aansluiten bij en uitdragen van initiatieven van/met anderen buiten de regio, zoals:
    • Opstellen van (uniforme) roadmaps;
    • BIMcoaches;
  • Het opzetten en uitvoeren van pilotprojecten;
  • Het organiseren van bijeenkomsten voor kennisuitwisseling;
  • Faciliteren van een ruimte waar OG en ON met elkaar kunnen samenwerken en waar ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

Download en bekijk:

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V.
Chr. Huygensweg 31
3225 LD  Hellevoetsluis
KvK: 
24234014
BTW: NL006224908B01

T: 0181 331050
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
www.lindeloof.nl


Certificaat Normec BRL 7000

Powered by