Skip to main content

Pleinontwikkeling Akkerhof

Winkelcentrum Akkerhof, de Zomerakker en delen van de Lenteakker en Herfstakker in Spijkenisse worden opnieuw ingericht. Om de het centrum en de omgeving een frisse look te geven worden de fietsenstalling, de parkeergarage, de pleinen, de verlichting en bestrating aangepakt. Het winkelcentrum wordt niet alleen aan de buitenkant gerenoveerd, maar krijgt ook van binnen een nieuwe uitstraling.

Noordplein (Herfstakker)

De huidige fietsenstalling wordt vervangen door een open fietsenstalling met overkapping, het aantal plekken wordt uitgebreid. We nemen nieuwe maatregelen om de veiligheid te waarborgen zo komt voldoende verlichting, die ook bijdraagt aan de sfeer en veiligheid en worden er fietslockers geplaatst met laadpunten voor elektrische fietsen.

Er wordt een Kiss&Ride gerealiseerd, hiervoor worden de ondergrondse containers van de oostzijde naar de westzijde verplaats zodat het lossen van de containers niet op het Kiss&Ride gebied plaatst vind. De huidige parkeervakken worden aan de kopse kant van het flatgebouw aan de Herfstakker verplaatst zodat er meer verkeersruimte ontstaat. De Herfstakker en Kiss&Ride worden eenrichtingsverkeer. 

Westplein (parkeergarage en plein)

De parkeergarage wordt gerenoveerd de verrichtte werkzaamheden zijn o.a. het opnieuw bestraten van de tegels op de begane grond, het opnieuw coaten van de parkeerdekken, vervanging van de huidige armaturen door LED-armaturen en vervanging van het hemelwaterafvoer.

Huidige parkeergelegenheid op het plein wordt weggehaald daardoor is parkeren alleen mogelijk in de parkeergarage. Het plein wordt ingericht voor laden en lossen, en er wordt een mooie plek gecreëerd voor de visboer die nu nog op het Zuidplein (winkelplein) staat.

Zuidplein (winkelplein)

Het grote winkelplein aan de Zomerakker krijgt een open karakter dat recht doet aan de centrale functie. Met lichte bouwmaterialen krijgt het plein een rustige uitstraling. De inrichting van de buitenruimte wordt afgestemd op zijn omgeving. Groenbakken bieden daar ruimte om lekker te zitten rondom de ijssalon. De bomen zullen tijdens warme zomers beschutting bieden aan winkelend publiek, bewoners en terrasbezoekers.

Vanaf de ingang van het winkelcentrum tot aan de parkeergarage wordt er een droogloop geplaatst dit wordt verzorgd door de beheerder van het winkelcentrum, firma MVGM. Tevens zullen zij zorgen voor de nieuwe uitstraling aan de binnenkant van het winkelcentrum.

Er komt voldoende verlichting, die ook bijdraagt aan de sfeer op het plein. De aanwezige camera's blijven gehandhaafd. De bestaande fietsklemmen op het plein worden verwijderd, het parkeren van fietsen gebeurt straks uitsluitend op het Noordplein (Herfstakker) of Lenteakker.

Lenteakker

De Lenteakker (het gedeelte waar Action gevestigd is) wordt opnieuw voorzien van nieuwe materialen en er zal een optimalisatie en uitbreiding plaatsvinden van de parkeervoorzieningen voor fietsers.