Voegvulling, een duurzame oplossing

Onze duurzame denk en werkwijze komt ook tot uiting in onze materiaalkeuze. Onder meer wordt gelet op levensduur, onderhoudsvriendelijkheid, milieutechnisch verantwoord, esthetische waardering en een verantwoorde prijs/kwaliteit combinatie! Lindeloof heeft zich gespecialiseerd in voegvullingen als duurzame toepassing in elementenverharding.

Onafhankelijk van weersinvloeden

Voegvulling geeft het straatbeeld een mooie uistraling, verlengt de levensduur van betonverhardingen, is duurzaam en bespaart aanzienlijk op de onderhoudskosten. Weersinvloeden hebben geen effect, vorst- en dooizoutbestendig en de voegen blijven onkruidvrij, dat mede daardoor in het onderhoud arbeidstijdbesparing oplevert. Van belang is dat voegvulling tevens water- en gasdoorlatend is.

Ideaal bij overgangen materiaal

Voegvullingen worden vooral toegepast voor overgangen tussen verschillende materialen, of tussen verschillende soorten van hetzelfde materiaal. De voegvullingen zijn bijvoorbeeld aanwezig tussen beton- en  natuursteen, tegels en klinkerbestratingen.

Totaalpakket

Voor een goede voegvulling moet gekeken worden naar bestrating in een totaalpakket. Hierbij is fundatie en materiaalkeuze een belangrijk element voor het slagen van de voegvulling. De situatie op de betreffende locaties en de verkeerssituatie zijn bepalend.

Resultaat

Het juiste advies is essentieel voor het krijgen van een goed resultaat. Ook een zorgvuldige wijze van onderhoud is van belang. Voor advies of meer informatie kunt u altijd bij Lindeloof terecht!